Torte – tas nav vienkāršs saldums. Tas ir svētku simbols, konditorejas mākslas virsotne, baudas mākslas darbs.
Tas, vai torte sanāks laba, ļoti lielā mērā atkarīgs no tā, cik labi tortes biskvīti saies kopā ar krēmu. Tikai ideāls salikums var garantēt fantastisku garšas baudījumu…
Piedāvājam jums septiņas dažādas krēmu receptes, kuras noderēs visdažādākajiem dzīves brīžiem. Tie noderēs ne tikai tortēm, bet arī citiem desertiem vai konditorejas izstrādājumiem. Trubiņas, eklēri, pīrādziņi, pankūkas un plācenīši – visiem šiem ēdieniem ļoti noderētu gards krēms.
Eksperta ieteikums: ja vēlaties, lai krēms atšķirtos ar savu izteiksmīgo un baudāmo smaržu, neskaitot citas sastāvdaļas, pievienojiet klāt mazliet alkohola – derēs konjaks, jebkurš liķieris un pat degvīns.
Vārītais krēms
Sastāvdaļas:
500 ml piena
200 g cukura
1 tējkarote vaniļas
4 olu dzeltenumi
50 g miltu
Pagatavošana:
Sajauciet kopā olu dzeltenumus, miltus, cukuru un vaniļu.
Ielejiet masā iekšā karstu pienu un vāriet to visu uz mazas uguns, kamēr krēms nepaliks biezāks.
Sviesta krēms
Sastāvdaļas:
1 sviesta iepakojums
4 olas
1 glāze cukura
100 g pūdercukura
Šķipsniņa vaniļas
Pagatavošana:
Sajauciet olas kopā ar cukuru. Lieciet masu katliņā ar biezu dibenu un karsējiet, kamēr tā kļūs daudz biezāka.
Pūdercukuru sakuliet kopā ar sviesta masu, pievienojiet tai kāt olu krēmu un vaniļu.
Atlikušās receptes atradīsiet nākošajā lapā